UPEIMMAT ISLANTILAISNEULEET

Tämä postaus sisältää affiliate-linkkejä Adlibrikseen. ”Upeimmat Islantilaisneuleet” -postauksen affiliate linkit on merkitty *) -merkillä.

Ehdottomasti upeimmat Islantilaisneuleet, tai tarkemmin sanottuna ohjeet niiden tekemiseen, löydät tästä mahtavasta oppaasta!

Jos siis olet rakastunut näihin neuleisiin, mutta et ole rohjennut alkaa niitä tekemään, niin nyt on apuja saatavilla roppakaupalla!

Tutkin ensin netistä erilaisia vaihtoehtoja, ja yritin myös löytää selkeät ja helpot ohjeet.

Ohjeita kyllä löytyi laidasta laitaan, mutta koska kuviomallin tekeminen on tarkkaa puuhaa, päätin lopulta tilata *) Islantilaisia neuleita- kirjan Adlibriksesta.

Kirja ylitti kaikki odotukseni. Ohjeet ovat selkeät ja helpot, ja kuviomallit toinen toistaan ihanampia.

Malleja löytyy jokaiseen makuun, ja valitsemillasi sävyillä voit tehdä juuri ne elämäsi upeimmat Islantilaisneuleet!

upeimmat islantilaisneuleet
*) Klikkaa kuvaa, niin pääset suoraan kirjan tietoihin Adlibrikseen!

Upeimmat Islantilaisneuleet syntyvät oikeasta langasta!

Kirjassa opastetaan hyvin eri lankavaihtoehtoihin. Itse päädyin tekemään ensimmäisen neuleen Lima-merkkisestä, 100%:sta villalangasta.

Tätä lankaa ei suositeltu kirjassa, mutta en malttanut odottaa lankatilausta, vaan kävin ostamassa paikallisesta lankakaupasta lähinnä olevan vaihtoehdon.

Lanka on muutoin ihana ja neule sopivan paksu, mutta lanka nukkaantuu helposti, joten en voi kyllä suositella sitä.

Islantilaisneuleet on tarkoitettu nimenomaan käyttövaatteiksi, joten ei ole kiva, että neule nukkaantuu heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen näin pahasti, tosin kaikki villalangathan jonkin verran nukkaantuvat joka tapauksessa, enemmin tai myöhemmin.

Veljentyttö Hanna teki oman riddarinsa kirjan ohjeen mukaan *) alafosslopi-langasta, ja neuleesta tuli ihanan muhkea ja lämmin.

Kyseinen lanka on nappivalinta, jos haluat neuleestasi todella lämpimän ulkoiluneuleen. Et tarvitse keväällä erillistä takkia, sillä neule vain paranee tuulessa ja tuiskussa!

Lettlopi-lanka taas on oikein hyvä vaihtoehto, jos haluat hieman ohuemman, sellaisen, jota voit pitää vaikkapa maiharin tai kevyt-toppatakin alla.

Myös *) Vikingin Alpaca Maya-langasta tehty islantilaisneule on ihana.

Tämä lanka on pilvenpehmoinen, sitä voit pitää ilman aluspaitaa (ei kutita lainkaan), ja neuleesta tulee sen verran kevyt, että neuleen voi pukea päälle esim. viileinä kesäiltoina.

Tein oman alpakkalanka unelma-anelmaiseni islantilaisneuleena, ja täytyy myöntää, että neule on taivaallisen ihana, ja erittäin monikäyttöinen!

Myös Hjertegarnen Natur Uld 100%:sta villalankaa käytetään ilmeisesti aika paljon Àlafosslopi langan sijaan, jota on nykyisin todella haastavaa saada kovan kysynnän vuoksi.

Lisätietoja tästä langasta löydät postauksesta ”Norjalaisneule Hjertegarnin Natur Ulf langasta”.

Alla kuva norjalaisneuleista, jotka tein juuri tällä kyseisellä Natur Uld langalla. Lanka on ihanan pehmeää, ei juurikaan kutita ja sitä on todella miellyttävä kutoa (tai neuloa, kummin vain 🙂

klikkaamalla kuvaa pääset suoraan ko. artikkeliin

Mutta palataanpa vielä aiheeseen.

Voit myös kutoa neuleesi aivan hyvin Seitsemän veljestä langasta. Äitini kutoi siitä lähestulkoon kaiken, ja mm. villapaidat ovat kestäneet hyvin kulutusta.

Ihanimman neuleen teet tietysti aidosta Suomalaisesta villalangasta, ja silloin voit myös olla varma siitä, että ko. lanka on tuotettu vastuullisesti.

Langan menekki ja hyvät puikot

Saat yksityiskohtaisempaa tietoa Islantilaisneuleissa käytettävistä lopi langoista ja langan menekistä artikkelista ”Herkulliset Norjalaisneuleet.

Luettuasi sen sinun on helpompi tehdä valintoja oikeiden lankojen, sekä määrän, suhteen.

Samaisessa artikkelissa käyn lankojen lisäksi läpi puikkoihin liittyviä tärppejä, jotka myös kannattaa ottaa huomioon.

Muutamia vinkkejä

Kirjan koot pitävät hyvin paikkansa, ja kunhan vain noudatat tarkasti ohjeita, et voi epäonnistua!

Kannattaa tehdä mallineule ihan ensimmäiseksi, sillä sen avulla saat varmasti oikean kokoisen neuleen itsellesi.

Kun olet tehnyt neuleen, kastele se kunnolla kädenlämpöisessä vedessä ja muotoile tässä vaiheessa se lopulliseen muotoonsa.

Kuviokaarroke-kohta oli ainakin minulla hieman kireä (olen sen verran vähän kutonut kuvioneuleita), mutta kun kastelin neuleen ja venyttelin sen märkänä varovaisesti haluttuun muotoonsa, tuli neuleesta oikein hyvä.

Anna neuleen kuivua rauhassa esim. pyyhkeen päällä saunan lauteilla. Tasokuivaus on ehdoton, riiputtamalla kuivatettu neule menettää muotonsa totaalisesti.

Koska neuletta voi pitää kummin päin vain (taka/etupuoli samanlainen), niin kannattaa ehkä jonkin verran venyttää etuosasta kaulan kohdalta hieman alemmas, jotta kaulus ei ala painamaan kaulaa.

islantilaisneule

Yhteenveto

Upean Islantilaisneuleen tekeminen on yllättävän helppoa ja nopeaa, sillä lanka ei ole seitin ohutta. Suurin vaikeus on päättää, minkä mallin tekee ja millä sävyillä!

Kirja on ikivihreä klassikko, sillä siinä olevat mallit ovat todella ajattomia. Malleja on myös hyvin päivitetty tähän päivään verrattuna esim. 80-luvun neuleiden jättisuuriin hihoihin.

Käy tilaamassa *) oma kirjasi tästä.

Camilla Läckbergin villavaatteet

Olen kaiholla katsellut telkkarissa pyörivää Ruotsalaista dekkarisarjaa, ja erityisesti sarjan näyttelijöiden päällä olevia villavaatteita!

Niistä inspiroituneena tein aiheesta ihan oman artikkelinkin.

Postaus sisältää useamman inspiraatio-kuvan, joten käy ihmeessä kurkkaamassa myös ne, mikäli et vielä ole ihan varma siitä, millaisen neuleen tekisit seuraavaksi!

”Upeimmat islantilaisneuleet” -postauksen artikkelikuvassa mukana myös kuva Rondell Melling Pixabaystä

Uusia tuulia…

Joko olet tutustunut uuteen ihanaan sivustooni Kristallikaupunki.fi?

Sivusto on sinulle, joka haluat edetä elämässäsi tavoitteidesi kanssa, mutta koet olevasi hieman jumissa tällä hetkellä.

Tarjoan sinulle lempeää potkua persuksille, joten tule ihmeessä mukaan!

Löydät kaupungista mahtavan määrän erilaisia työkaluja, jotka auttavat sinua eteenpäin unelmapolullasi. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan💎