TIETOPAKETTI TALON RAKENTAJALLE

Jos haluat säästää useita tuhansia euroja, kannattaa tutustua tähän ”tietopaketti talon rakentajalle” -postaukseen hyvissä ajoin ennen kuin olet tehnyt yhtäkään sitovaa sopimusta mihinkään suuntaan.

Tietopaketti talon rakentajalle

Keräsin sinulle tähän postaukseen linkit todella kattaviin erikoisartikkeleihin, joihin sinun kannattaa tutustua huolellisesti ihan ensimmäiseksi, kun alat haaveilemaan oman talon/mökin rakentamisesta.

Säästö, jota saat tietotaitosi karttuessa, on merkittävä.

Kuten varmasti jo tiedätkin, tärkeimpiä kohtia tulevassa projektissasi on seuraavat stepit:

  • Budjetti (paljonko rahaa tarvitsen)
  • Millainen tontti ja mistä
  • Lupa-asiat
  • Talon valmiusaste
  • Kilpailuttaminen

Löydät jokaiseen steppiin oman, syvällisen erikoisartikkelin, missä käsittelen kyseistä osa-aluetta oleellisista kulmista käsin.

Mitä artikkeleissa käsitellään

Budjetti-artikkelissa kerron suuntaa antavia hintoja mm. maatöiden, sähkö ja LVI-töiden, lupien ja valvonnan, sekä kirvestöiden osalta.

Käymme myös läpi syvällisemmin vastuukysymyksiä, jotka voivat vaikuttaa hintaan enimmillään jopa useita kymmeniä tuhansia!

Tämän oppaan luettuasi pystyt hahmottamaan taloprojektin hinnan ja sen, mistä se muodostuu.

Tontti-artikkelissa pohdimme sijainnin merkitystä, sekä tontin kaavoitusta. Löydät sieltä myös hyviä linkkejä kaava-asioiden syvällisempään hahmottamiseen!

Lupa-asiat artikkelissa  kerron, keitä tarvitset projektiin mukaan ja mitä kenenkin tehtäviin kuuluu.

Tämän erittäin kattavan oppaan luettuasi ymmärrät paremmin mm. mikä merkitys on vastaavalla työnjohtajalla, mitä tekee rakennesuunnittelija, miten lupa-asiat etenevät ja paljon, paljon muuta!

Talon valmiusaste artikkelissa saat vinkkejä, mitä vaiheita voisit tehdä itse. Samalla saat opastusta siihen, miten talon voi tehdä eri ammattilaisia hyödyntäen.

Kilpailuttaminen-artikkelissa kerron oleellisimmat vinkit, joihin talon kilpailuttamisvaiheessa kannattaa syventyä.

Lopuksi kannattaa käydä vielä lukemassa ”näin syntyy koti”-alkupostaus, siinä on kootusti kaikki tärkeimmät kohdat sekä linkkejä suosituimpiin opaskirjoihin, jotka jokaisen talonrakentajan olisi syytä itselleen hommata.

Hankittuasi salasanan, mene tästä takaisin sisällysluetteloon, pääset sieltä helposti etenemään haluamassasi järjestyksessä jokaiseen opasartikkeliin erikseen.

******PÄIVITYS 9.1.2023*******

Olemme uusimassa verkkokauppaamme, josta voit ostaa ko. salasanan. Kauppa avautuu aivan pian, kiitos kärsivällisyydestäsi!! ❤

Valmistaudu huolella

Mitä enemmän olet ottanut asioista selvää ennakkoon, sen vaivattomammin ja turvallisemmin talon rakennus projektisi tulee etenemään.

Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää, ja jokainen firma taatusti lupaa maat ja mannut, jotta saisi sinut asiakkaaksesi.

Jos joku asia kuulostaa ihan liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei totta olekaan.

Älä myöskään kopsahda siihen kuoppaan, että otat halvimman mahdollisen paketin, mitä tarjotaan, sillä se pakkaa olemaan niin, että köyhän ei kannata ostaa halpaa.

Laadulla on hintansa, mutta pelkästä brändistä ei kuitenkaan kannata maksaa maltaita.

Yleensä kauppa on hinnaltaan onnistunut silloin, kun sekä myyjä, että ostaja joutuvat tulemaan puolitiehen vastaan. Ja ps, otathan kaikki lupaukset kirjallisena.

Toivotan sinulle mukavia hetkiä projektisi parissa!

Linkki sisällysluetteloon.

Linkki ”näin syntyy koti” -alkuartikkeliin.

Upean artikkelikuvan on tehnyt Jean-Paul Jandrain Pixabaystä