SÄILYTYSTILAA ASKARTELUTARVIKKEILLE

Haaveeni toteutui, sain vihdoin ja viimein säilytystilaa TÄYSIN Ja PELKÄSTÄÄN käsityö ja askartelutarvikkeille!

Ai autuutta, kun on ihana laittaa jokainen tarpeellinen esine ja lanka omaan lokeroonsa. Ja ulkonäkökin on suorastaan herkullinen, ainakin näin askartelijan silmin katsottuna 😊

Hintakaan ei päätä huimaa, hylly nimittäin hankittiin tori.fi kautta ja hintalappu oli alta viidenkympin.

Paikka kaikelle

Ideaalitilanne kotona olisikin, jos jokaiselle esineelle olisi oma paikkansa. Usein vain valitettavasti käy niin, että kun aloitat intoa täynnä jonkin askarteluprojektin, ja etsit ensimmäisen tunnin hukassa olevia tarvikkeita, niin into koko touhuun on lentänyt ikkunasta ulos, ja tilalle on tullut kiukku.

Paras tapa saada kotiin selkeä järjestys on kaiken turhan pois roijaaminen. Ja se, jos jokin, on helpommin sanottu kuin tehty, ainakin omalta osalta voin allekirjoittaa tämän.

Erityisesti meillä käsillä tekijöillä on haastavaa luopua mistään. Me kun näemme siinä pienessäkin tilkun palassa mahdollisuuksia vaikka mihin!

Sydän verta vuotaen niitä sitten yritetään siivota pois, heikolla menestyksellä! Kuulostaako yhtään tutulta?!

Itse sain homman edes jotakuinkin ojennukseen, kun mietin, että mitkä 5 askartelu- ja käsityöharrastusta ovat ne kaikkein rakkaimmat, ja mitä tarvikkeita vähintään kuhunkin hommaan tarvitsen.

Sitten pohdin, missä voisi olla ideaali paikka ko. harrastusvälineille kotona, ja mitkä harrastustarvikkeet kulkevat lähestulkoon ”käsi kädessä”.

Seuraavaksi hankin 5 pahvilaatikkoa ja lajittelin VALTAVAN sekalaisen läjän kaiken maailman tarvikkeita niille kuuluviin laatikoihin, ja tässä vaiheessa poistin rajulla kädellä kaikki

  • resut ja toimimattomat tussit
  • kuivuneet liimaputkilot
  • lankakerän, jota ei oikeasti saa enää selväksi naapurin Erkkikään
  • vanhat muistilaput ja lankakerien sidospaperit
  • ylipäänsä kaiken oikeasti turhan

Kun olet miettinyt jokaiselle paikan valmiiksi, on homma raivaamisen jälkeen jo lapsellisen helppoa! Vaikeintahan tässä touhussa on se alkaminen.

Mutta kun saat homman tehtyä, voit ällistyä siitä, kuinka paljon myös pääkopasta vapautuu tilaa uusille ideoille ja ajatuksille!

Joten säännöllinen turhien tavaroiden pois siivoaminen on oikeasti todella järkevää ja kannattavaa puuhaa.

Kaapit ojennukseen

Jos innostut järjestelemään myös vaatekaappisi uuteen uskoon, niin kannattaa ehdottomasti tutustua Iinan kapselipuvusto-ideologiaan!

Sen jälkeen voit heittää hyvästit turhille vaateläjille, sillä sinulla on aina juuri tilanteeseen sopivaa päällepantavaa ja kaappiin jää vielä tilaakin!

Tässä myös linkki postaukseeni, jossa tuunasin vanhan peltikaapin, se on ollut erittäin kovalla käytöllä ja aika moni tutuistani on tehnyt myös oman version siitä. Peltikaapit kun nyt vain ovat IHANIA!

Ja jos kerta kaikkiaan haluat laittaa kaapit uuteen uskoon, niin tässä linkki tekemääni seinään upotettuun kirjahyllyyn 😊

Myös Pinterestia kannattaa tiirailla, sieltä löytyy ihan mieletön määrä toinen toistaan upeampia säilytysratkaisuja tilaan kuin tilaan!