PELTIKAAPIN TUUNAUS, RAPPIOROMANTIIKKAA PARHAIMMILLAAN!

En tiedä sinusta, mutta itse pidän todella paljon tavaroista, joissa näkyy elämä. Liian hienot ja fiinit eivät herätä samalla lailla tunteita kuin nämä kolhuiset, välillä melko rajuakin kohtelua kokeneet esineet.

Varastossa on lojunut useamman vuoden pari punaista peltikaappia.

Ne ovat peltikaappi vanhasellaisinaankin ihan fine, mutta halusin pojan lukunurkkaukseen karheutta ja äijä-meininkiä. Ja eipä silti, musta on aina must, joten tuumasta toimeen!

Peltikaapin tuunaus

 

En halunnut lainkaan tehdä näistä uuden veroisia, joten tein vain välttämättömän, eli puhdistin kaapin huolellisesti ja sen jälkeen hioin vanhan maalipinnan rikki.

Vetimet yksityiskohtana

Puisesta vanhasta laatikostosta oli jossakin välissä jäänyt ylimääräisiksi vetimiä. Spreijasin nekin ja laitoin ne uuteen kaappiin. Koska nämä vetimet ovat hieman romanttiset, ne pehmentävät vaikutelmaa sopivasti.

peltikaappi vedin

Tähän olisi sopinut hienosti myös jotkin ”timanttiset” tai sitten sellaiset valkeat ruusun näköiset 😍 vetimet, mutta koska niitä ei tähän hätään ollut, niin mennään näillä. Ihan hyvät ovat nämäkin.

 

 

 

Liitutaulumaalia oviin

Maalasin ovet liitutaulumaalilla etupuoleltaan. Sisäosat jätin sellaisiksi kuin ne olivat. Alaosan spreijasin kiiltävällä mustalla metallimaalilla, jotta kaapista ei tulisi liian matta.

peltikaappi valmis

Ovien alaosaan tein lisäksi valkealla spray-maalilla tähtiä käyttäen vanhaa virkattua pöytäliinaa sapluunana.

Mustan eri sävyt tässä esineessä eivät tule edukseen tavallisen tallaajan kuvaamana, sillä musta on melko haastava sävy kuvattavaksi kännykkäkameralla, mutta uskon, että saat kuitenkin ideasta kiinni näidenkin kuvien avulla.

Laita hyllylevyt tarvittaessa

Lisäsin kaappeihin hyllylevyjä. Tässä kaapissa oli ennestään  pelkästään ylähylly ja tanko. Näin saan kaapistoon mahtumaan mahtavan määrän tavaraa.

Ja koska ovessa on liitutaulumaali, saa sillä helposti muutettua tilan fiilistä esim. joulun aikaan jne.

Kierrättäen yksilöllistä

Uskallan väittää, että täysin samanlaista peltikaappia ei taida vastaan tulla kovin äkkiä. Ja se tässä kierrättämisessä ja tuunaamisessa parasta onkin! Saat samoilla tulilla:

  • yksilöllisen tuotteen
  • voit toteuttaa itseäsi
  • ei maksa paljoa
  • ja voit kierrättää edelleen tuunauksen jälkeen.

Tämmöistä tällä kertaa. Seuraavaksi aloitan kokonaisen hyllystön purkamisen, koska se näyttää niin hiivatin tylsältä! Saapas nähdä, mitä tulee tilalle….

hulluus