Näin MyKoti syntyi

Kiki tässä terve!

Aloitin tämän blogin pitämisen, jotta saisin viettää aikaani mahdollisimman monen samanhenkisen ihmisen kanssa.  Ihmisen, joka janoaa uusia ideoita, uskaltaa kokeilla ja välillä epäonnistuakin. Ihmisen, joka uskaltaa olla aito, ihana itsensä. Säröineen päivineen.

Toivon, että saan sinut löytämään uusia oivalluksia tuunaamisen, remontoimisen, rakentamisen sekä henkisen kehityksen saralta blogini avulla.

Käsillä tekeminen, oli se sitten virkkausta, maalausta, tuunaamista, rakentamista, nikkarointia, mitä tahansa, on suuri lahja. Nauti siitä, ja tee rohkeasti kokeiluja, hullujakin. Sillä vain niin voit ylittää itsesi.

Autan sinua myös hankkimalla meille oikeasti kunnon

  • asiantuntija neuvoja,
  • ohjeita ja
  • supervinkkejä

laadukkailta, hyviltä ja luotettavilta alan asiantuntijoilta.

punainen lanka

Haluan omalla esimerkilläni osoittaa, että jokainen meistä saa ja voi (!) oppia uusia asioita, kunhan vain tahtoa on tarpeeksi.

En edes yritä väittää, että olisin Super Kirvesmies tai peräti Rakennusinsinööri, ehei, homman punainen lanka on aivan toinen!

Minäkin pähkäilen näiden samojen juttujen ja ongelmien parissa kotona ja mökillä.

Testaan, sähellän, kiroilen ja puran. Ja otan selvää, asiantuntijoilta! Ja sen jälkeen kerron neuvot myös sinulle! Itse kokeillen ja testaten, sekä tarvittaessa suoraan asiantuntijoita käyttäen!

Näin sinä pääset helpommalla ottamalla kertyneen tiedon haltuusi tästä blogista!

Aika on kalleinta valuuttaaaika on rahaa

Haluan, että oikeasti hyödyt tämän blogin sisällöstä, sillä sinun aikasi, kuten minunkin, on arvokasta.

Pyrin tekemään tänne artikkeleita tasapuolisesti, jotta jokaiselle kodissa käyvälle rakkaalle lukijalle löytyisi mielekästä ja voimaannuttavaa luettavaa, ja että jokainen saisi onnistumisen elämyksiä ja aitoja oivalluksia arkeensa niiden välityksellä.

Iloa, riemua, huumoria ja kaiken maailman hulluttelua maksimaalisen runsaasti lisäten, aina kun vain sellaiseen mahdollisuuden saan!

Näin minusta tuli bloggaaja

Olen aina ollut intohimoinen remontoija. Myös lasitaide, maalaaminen, käsityöt, puutyöt, DIY, kierrätys yms. ovat ominta minua.

Olen myös luonteeltani ikuinen opiskelija. Kuulun siihen kunnioitettavaan kovapäisten porukkaan, joille ei riitä, että sanotaan ”hauki on kala”. Haluan myös ymmärtää, miksi.

Ihmisen valtavat henkiset voimavarat ovat myös kiehtoneet mieltäni jo nuoruudesta lähtien, ja olenkin viettänyt lukemattomia tunteja aiheen parissa viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana.

Olen myös käynyt useita kursseja ja koulutuksia ihmisen henkiseen kehitykseen liittyen ja onpahan tullut luettua myös joitakin kymmeniä fysiologiaan ja kvanttifysiikkaankin liittyviä opuksia matkan varrella.

Ihan vain siksi, että haluan tietää asioiden faktat oletuksien sijaan.

Rakkaudesta käsityöalaan lähdin aikoinaan kohtuullisen hyväpalkkaisesta finanssisektorin esimiestyöstä opiskelemaan näyttötutkintoperiaatteella tulisijamuurausta.

Jotta saisin tehdä jotain näkyvää, käsin kosketeltavaa.

Siinä samalla sain rakennusalan peruskoulutuksen ja suoritin myös märkätila-sertifikaatin. Oli todella antoisaa olla muurarimestarin mukana niin perustuksilla, julkisivu muurauksilla kuin myös takan teossa.

Upean ja ammattitaitoisen laatoittajan opeissa puolestaan pääsin laatoituksen saloihin kiinni, ja se, jos jokin, on kuulkaas millin tarkkaa hommaa!

Ja okey, utelias kun olen, halusin myös yhtenä keväänä pätevöityä kylmälaiteasentajaksi, ihan vain kaiken varalta, jos vaikka innostuisin asentamaan ilmalämpöpumppuja kaiken muun yrittäjyyden ohessa 🙂

Joskus kohtalo puuttuu peliin

Jottei elämä olisi mennyt ihan pelkästään ruusuilla tanssimiseksi,  jouduin käsileikkauksen jälkeen lopettamaan loistavasti lähteneen urani laatoittavana,  lasitaideteoksia tekevänä tulisijamuurarina. Palasin finanssisektorille, mutta polte rakennusalaan jäi.

Päädyin välittämään koteja

Mitä hommaa! Menoa ja meininkiä riitti, harmi vain, että tunnit loppuivat kesken vuorokaudesta. Oli sanomattakin selvää, että koulutukseni rakennuspuolella antoi tähän työhön loistavasti lisäetua. Pystyin puhumaan asiakkaiden kanssa muustakin kuin upeista tapeteista :-).

Oli mahtavaa päästä tutustumaan ihmisten koteihin, ja sainkin sitä kautta paljon kokemusta ja tietoa siitä, millaiset pohjaratkaisut ovat toimivia ja millaiset eivät.

Oli myös hienoa nähdä, mitkä trendit olivat väliaikaisia ihastuksia kodeissa ja mitkä selvästi aikaa kestäviä ”ikivihreitä” ratkaisuja.

kenkaTulevan kodin unelmien ja realististen mahdollisuuksien yhteen liittäjä, talokauppias

Löysin työn, jossa pystyin yhdistämään todella monta palasta osaamisestani.

Sain olla tekemisissä erilaisten asiakkaiden kanssa ja pääsin käyttämään luovuuttani suunnitellessa asiakkaille heidän toiveidensa mukaisia koteja (ja usko pois, ne toiveet olivat TODELLA usein melkoisen hämärän peitoissa).

Lisäksi sain käyttää myynnillistä osaamistani, jota olin kerryttänyt ollessani finanssisektorilla yli 10 vuotta erilaisissa myynnin esimiestehtävissä.

Täydellinen ratkaisu, kerta kaikkiaan! Rakastin asiakkaitani, ja hekin pitivät minusta.  Mutta aika aikaansa kutakin…

Oli jälleen aika siirtyä eteenpäin

Joku viisas Kiinalainen tai Tiibetiläinen tai what ever on joskus sanonut jotenkin näin, että:

seuraava paikka

Ja se on kyllä täyttä totta. Kahlattuani kaikkien näiden upeiden vaiheiden läpi elämässäni päädyin tilanteeseen, jossa huomasin, että juurikin bloggaamalla voin yhdistää tämän kaiken kertyneen tiedon ja taidon!

Mahtavaa, että olet täällä!

auringonkukkaOlen superiloinen, että tulit tänne. Tästä yhteinen matkamme alkaa. On upeaa saada uusia Ystäviä ja sitä myöten uusia ideoita ja oivalluksia!

Laitetaan hommat käyntiin ja saha soimaan, huikeaa nähdä, mitä kaikkea saammekaan aikaiseksi!

Rakkaudella Kiki