MÖKKI HYÖTYKÄYTTÖÖN VUOKRAAMALLA

Mökin vuokraaminen on päivä päivältä yleisempää. Ja itseasiassa se onkin harvinaisen järkevää toimintaa, sillä parhaassa tapauksessa kaikki hyötyvät.

Mökki hyötykäyttöön vuokraamalla

Monella mökinomistajalla kuitenkin arveluttaa laittaa rakas mökkinsä vuokralle. Kysymyksiä pyörii päässä ainakin seuraavien asioiden puitteissa:

  • mitä jos vuokralaiset hajottavat mökin
  • entä jos vuokralainen jättää maksamatta vuokran
  • vuokraaminen onkin hankalaa ja aikaa vievää
  • luotettavien vuokralaisten löytyminen on haasteellista
  • miten verottaja suhtautuu vuokraamiseen
  • mitähän ne lapsetkin tästä tuumaavat

Johan alkoi kertyä mörköjä mielen päälle ihan haitaksi asti.

Mökin säännöllinen vuokraaminen

ihan oma lukunsa on mökin säännöllinen vuokraaminen. Harmaita hiuksia voi aiheuttaa mm. seuraavat pohdinnat:

  • Miten hoidan mökin pysymisen siinä kunnossa, että sitä voi vuokrata säännöllisesti?
  • Kerkeänkö esimerkiksi siivoamaan tai tekemään lumitöitä vuokralaisten välissä?
  • Entä lämmitys (puiden teko yms.).

Kuten huomaat, kysymyksiä alkaa kertyä paljonkin. Ja aika moni tässä vaiheessa sitten unohtaa koko vuokraamisen ajatuksenkin.

Ei kannattaisi. Onnistuneella vuokrauksella saat hyvän lisätulon mökistäsi, jolla voit esimerkiksi kustantaa mökistäsi aiheutuvat kulut. Eritoten, jos mökkisi on vajaakäytöllä, sen suuremmalla syyllä sitä kannattaisi vuokrata!

Tutustu mökkivuokrausguruun

Pyörittelin itsekin näitä samoja ajatuksia mökkini suhteen, joten päätin ottaa asioista selvää. Löysin Sari Hyvärisen, huikean mökkivuokrausgurun, jonka ohjeilla jokainen voi menestyksellisesti aloittaa kannattavan mökkinsä vuokrauksen.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Sarin kotisivuihin oheisesta linkistä, mökkivuokraajan käsikirja. Moni asia loksahtaa paikoilleen ja ehkä rakas mökkisi on pian onnellisten vuokralaisten käytössä!

Jo pidempään mökkiään vuokrannut sekä Camping-alueen omistajat HOX!

Jos olet mökkivuokrauksen pioneeri, tai omistat useita mökkejä, joita haluaisit vuokrata ulkomaalaisille turisteille, voit Sarin sivuilta löytää todella mielenkiintoisen Aasia-raportin. Tässä maistiaisia:

”Tutkimus sisältää erinomaisen tärkeää tietoa niin matkanjärjestäjille, mökkivuokraajille kuin kenelle tahansa muulle, ketä edes jollakin tapaa kiinnostavat aasialaiset mielenliikutukset, taustatekijät ja kiinnostuksenkohteet”.

Huikeaa tietoa, jota hyödyntämällä olet taatusti askeleen edellä vuokrarintamalla!

Maailma muuttuu, muututko sinä?

Niin se maailma muuttuu ystäväiseni. On selkeästi havaittavissa kulttuurinen muutos ajattelussamme, että kaikkea ei tosiaankaan tarvitse itse omistaa. On myös yleistymässä trendi, että työn niin salliessa laitetaan oma talo vuokralle ja mennään itse mökille asustelemaan. Järkevää, sanon minä!

Mielenkiintoinen oli myös artikkeli yksinäisestä naisesta, joka päätti asua matkailuautossaan läpi vuoden ja laittoi keskustassa olevan huoneistonsa vuokralle.

Ennen tätä hän oli tietenkin käynyt itsensä kanssa läpi melkoisen muutoksen ajattelutavassaan, ja sanookin nykyään olevansa onnellisempi kuin koskaan, kiitos minimalistisen elämäntavan.

Voimme siis itse päättää, kuinka raskaita tai kevyitä kaltereita kaulassamme kannamme, kunhan vain uskallamme laajentaa ajattelutapaamme. Elämässä on hyvä olla vaihtoehtoja, vai mitä!

less is more

Oliko artikkeli kiinnostava? Jos tykkäsit, jaa ihmeessä artikkelia eteenpäin  💛