KÄSITYÖKALUJEN HUOLTO VIDEOT

Usein käsityökalu jää heikolle huollolle, ja tästä johtuen joudut hankkimaan uuden tilalle. Hyvin pidetty ja säännöllisesti huollettu laite kestää huomattavasti paljon pidempään, joten pieni vaiva todellakin kannattaa nähdä.

Työkalun kunnollinen puhdistus jokaisen käytön jälkeen jo yksistään pidentää laitteen käyttöikää merkittävästi.

On myös monia helppoja keinoja ”pika”korjata käsityökalu, kunhan vain tietää niksit. Alla jälleen youtubesta löytyneitä huolto videoita yleisimpiin käsityökaluihin.

Pikaistukan vaihto akkuporakoneeseen.
Saat varaosia helposti esim. Tori.fi, FB roskalavat, pienekonekorjaamot, tai kysy kaverilta, onko hänellä moottorivikaista jne. Erittäin hyvä opasvideo!
Akkuporakoneen elvytys. Kannattaa ottaa kuvia laitetta purkaessa osiin, niin muistaa, että mikä nippeli tulee mihinkin.

Ja jälleen muistutan työturvallisuudesta. Mieti aina, ennen kuin teet, että mitä mahdollisia riskejä tekeminen aiheuttaa sinulle ja ympäristölle.

Muista suojalasit ja ihon suojaus, sekä myös hengityssuojaimet tarvittaessa.

Käytä maalaisjärkeä, sillä pääsee yllättävän pitkälle. Esimerkiksi sähkötöitä ei kannata lähteä omin päin tekemään, ellei todellakin tiedä, että mitä on tekemässä.

Myös aina, kun juotat/tinaat jotakin, huomioi palamaton alusta, sekä työalusta, että alusta, mihin lasket kolvin. Kolvauksen takia on moni varasto/talli syttynyt palamaan, ja useimmissa tapauksissa palolta olisi vältytty, jos olisi huomioitu työturvallisuus.

Tässä vielä linkki käsityökalujen käyttövideoihin.

(artikkelikuva Kuva Peter H Pixabaystä)