KÄRPÄSSIENIÄ PIHALLA!

Oletteko innokkaita pihakoristeiden käyttäjiä? Suomessa pihakoristeita käytetään kohtuullisen maltillisesti ja harkiten. Mutta jos sattuu omaamaan hieman kylähullun luonnetta ja vanhan pihapiirin, vain taivas on rajana!

Itse tykkään tosiaankin tuunailla milloin mitäkin, niin sisälle kuin ulos. Nyt meilläkin on kärpässieniä pihalla!

Kärpässienen pitkät koivet

Yleensähän nämä pihasienet ovat sellaisia pieniä, pulleita ja puisia, ja nekin on kyllä tosi söpöjä. Koska minun sienet tulevat pensaiden sekaan, halusin näille sienille pitkät varret. Tein jalat pihalta poistetusta ylimääräisestä haavasta. Veistelin kirveellä jalan alaosan teräväksi, jotta se on helpompi juntata maahan ja käsittelin jalkojen alaosan kyllästeellä, tähän käy hyvin esim. puutarhakalusteiden öljyt yms.

pihakoriste

Lakki päähän

Lakiksi valitsin emalisia kulhoja kirpparilta. Sitten vain suihkemaalia päälle ja kuivumaan! Pisteet voit toteuttaa lakkiin muutamalla tavalla. Helpointa on, jos kippo on valmiiksi valkea. Silloin vain suojaat täplät maalarinteipillä, jonka olet leikannut pyöreäksi. Kannattaa käyttää erikokoisia täpliä, tulee elävämmän näköinen. Jos kippo on jonkin muun värinen, voit maalata sen ensin valkealla ja sitten toistaa ylläolevan valkean maalin kuivuttua. Tai sitten vain töpöttelet punaisen, kuivuneen maalin päälle, valkealla maalilla täpliä.

Kiinnitys

Kiinnitin lakin jalkoihin ruuveilla keskeltä kippoa sen jälkeen, kun olin juntannut jalat maahan. Näin ei maalipinta rikkoudu syyttä suotta ja sinun on helpompi asetella jalat haluamaasi suuntaan. Muista painaa koivet tarpeeksi syvälle, jottei niistä tule liian hempuleita.

Asettele kauniisti

Jotta saat sieniryhmästä eläväisen näköisen, käytä erikokoisia lakkeja ja eripituisia ja -vahvuisia jalkoja. Mielestäni mitä vänkkyrämpi koipi, sen parempi. Kun junttaat jalat maahan, laita osa hieman vinoon, sekin tuo elävyyttä. Ja asettelun perussääntö toimii tässäkin, pariton määrä on aina kauniimpi kuin parillinen.

Nyt vain kippojen metsästykseen, näissä ei haittaa, vaikka on reikiä ja kolhuja! Jos ovat kovin ruosteiset, niin hio ruoste pois ennen maalausta. Voit myös sen jälkeen käsitellä ruosteenestomaalilla halutessasi.

Myös tiilestä voi tehdä monenlaisia pihakoristeita esimerkiksi maalaamalla niistä kokonainen unelmien kylä! Käy kurkkaamassa tästä linkistä, millaisia unelmataloja minä sain aikaiseksi.

Oletko tehnyt pihakoristeita? Mikä on miellyttänyt eniten silmää? Jaa mahtavat vinkkisi meille muillekin yhteisellä facebook-sivullamme!

 

www.mykoti.fi