PIKKU AKKANI, OLET IHANA ILMAN HIUKSIAKIN!

Jostakin kumman syystä halusin kokeilla tehdä kangasnuken alusta loppuun itse. Sellaisen, jolla on kauniit kasvot ja erikoiset silmät.

Kangasnuken tekeminen

Ihan ensiksi kävin penkomassa kangasvarastoni läpi, ja löysin sieltä 100% raakapuuvillaa olevan kankaan. Tämä oli hyvä valinta, sillä kangas on tarpeeksi tukevaa ja sävyltään hyvä.

Olen nähnyt nukkeja, joita on tehty myös paksuista sukkahousuista, (eli esim. mummon vanhat sukkahousut/tukisukkahousut vois toimia tosi hyvin, niitä kokeilen vielä joku kerta :-).

Tein kaavat paperille ja leikkasin kankaan. Jätin aukot täyttämistä varten. Täytteenä käytin vanhan tyynyn pehmikkeitä.

nuken maalaus tarvikkeetLisäsin rautalankaa (0.9mm vahvaa) jalkoihin (olisi hyvä laittaa myös käsiin), näin nuken saa kivasti myös istumaan esim. penkin reunalle.

Laitoin rautalankaa myös niskaan. Rautalanka saa olla suht vahvaa, ja se kannattaa eristää esim. eristenauhalla. Itse laitoin langan kaksinkerroin ja sitten kiersin erkkaria päälle.

Jos haluat, että nivelet ovat liikkuvat, kannattaa hommata sellaisia nuken turvaniveliä, erityisesti, jos nukke tulee pienten lasten käyttöön.

Niitä saa hyvin varustelluista askarteluliikkeistä tai netstä tilaamalla.

Tämä kuvassa oleva nukke on ihka ensimmäinen versioni, tästä on oikein hyvä lähteä tekemään seuraavaa. Nyt tiedän, mitä pitää korjata ja mitä voisi tehdä toisin.

Joten, älä pety, jos ensimmäinen ei ole ihan niin hieno, kuin toivoit, harjoitus tekee mestarin tässäkin lajissa.

Vaikka Pikku Akka on hieman muotopuoli ja vähän omituisen näköinen, niin ehkäpä juuri siksi olen ihan totaalisen ihastunut tähän ❤️

Kasvojen maalaus

Maalasin testimielessä muutamat kasvot kankaalle ennen täyttöä.

Se ei toiminut kuitenkaan kovin nukke ruskeasilmähyvin käytännössä, sillä täytön jälkeen naamasta tulee helposti omituinen (leuka liian pieni, silmät liian sivuilla jne).

Myös maalit voivat tuhriintua, joten täytä ensin, tee muoto oikeaksi, ja sitten vasta maalaus.

Maalina käytin kangasmaaleja, tusseja ja nukke vihreasilmaöljypastelliliituja (jotka soveltuvat kankaalle) varjostuksien tekoon.

Samalla hahmottelin naamoihin sopivia peruukkeja ja hiustyylejä.

Halusin nukelleni todella näyttävät silmät. Enkä missään nimessä mitään perusmollamaijaa, vaan sellaisen kauniin ja naisellisen näköisen jättisilmän!

Olen harrastusmielessä maalaillut milloin mitäkin, ja näiden kasvojen maalaaminen on todella inspiroivaa!

Muutaman kikan opittuasi saat nukeistasi todella ilmeikkäitä, joten rohkeasti vain kokeilemaan!

Tein aiheesta myös e-oppaan, jossa näytän ja opetan kuvien kera, askel askeleelta, miten maalataan juuri tällaisen kangasnuken kasvot.

Hiukset

kalju nukkePikku Akkani näyttää kauniilta myös ilman hiuksia.

Pystyn samaistumaan tähän todella hyvin, ja melkein tekisi mieleni jättää tämä kaljuksi, mutta haluan opetella myös hiusten teon.

Jos joku kaljuvaihetta elävä lukee tämän, niin muista, et ole tosiaankaan YKSIN! ja OLET KAUNIS! Muista se!

Hiukset tein vanhasta Halloween peruukista. Purkasin sen ensin ja sitten neuloin päähän kiinni kerroksittain aloittaen niskasta.kangasnuken tekeminen

Laita otsahiukset omana nauhanaan, näin saat ne kauniimmin asettumaan.

Pipoilla ja huiveilla saa myös aikaan hyviä ilmeitä. Jos laitat tukkaa, niin tosi raflaavat sopivat erittäin hyvin näille nukeille, koska myös silmät ovat hyvin voimakkaasti maalatut.

Kauniita vaatteita ja koruja

Sitten tietysti kauniit vaatteet ja ihania koruja, niin avot, pieni nukkesi on valmis!

Tälle omalle pikkuselle on kiva tehdä erilaisia asuja. Esim. joulun aikaan voisi olla jokin oikein nätti jouluinen mekko ja kesällä kesämekko….aaagh, tähän jää niin koukkuun!

Vaatteiden ompelu on itselläni vielä vaiheessa. Yritin ilman kaavoja tehdä sellaisen silkkisen alushaalarin, mutta siitä tuli kolme numeroa liian pieni!

Joten, kantsii tosiaan tehdä ne kaavat ja käyttää niitä, ellei ompelu ole sitä vahvinta osaamista.