JOPOLLA INARIIN

Jopolla Inariin tempaus osoittaa, että meissä ihmisissä on valtava voima tehdä vaikka mitä tekoja, jos vain uskallamme, ja haluamme, ryhtyä tuumasta toimeen!

Jopolla Inariin tempaus ottaa kantaa koulukiusaamiseen. Tuohon järkyttävään ja epäreiluun toimintaan, mitä kenenkään lapsen tai nuoren ei pitäisi lainkaan kohdata.

Eikä aikuisenkaan! Kiusaaminen on oikeasti niin syvältä ja poikittain, että en edes viitsi kirjoittaa niin rumia sanoja, kuin millä sitä voisi kutsua!

Jopolla Inariin

Törmäsin netissä ystäväni postauksen kautta tähän mahtavaan tempaukseen, ja halusin ehdottomasti myös omalta osaltani olla tukemassa hanketta.

Toivon, että myös sinä ottaisit osaa ”Jopolla Inariin” hankkeeseen tavalla tai toisella.

Jokaisen panosta tarvitaan, sillä yhdessä me voimme muuttaa asioita vaikka kuinka mahtavaksi, kunhan vain uskallamme ottaa härkää sarvista!

Mahdollisuuksia on monia

Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten suhtaudumme kiusaamiseen, sekä millaisen mallin aikuisina annamme lapsillemme kohdatessamme kiusaamista.

Hyväksymmekö kiusaamisen, vai käännämmekö katseemme, vai olemmeko kenties itse jopa usuttamassa lapsiamme kiusaamaan?!

Vai olemmeko rohkeita ja puutumme kiusaamiseen heti sen havaittuamme? Uskallammeko kohdata ”kingin” ja hänen typerät hännystelijänsä? Uskallammeko puolustaa arvojamme?

Valitse viisaasti

Teemme tuhansia valintoja vuorokaudessa. Suurin osa näistä valinnoista on kohtuullisen järkeviä, mutta välillä kaikkea muuta!

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö voisi kehittyä, sillä virheet ovat elämän parhaita opettajia.

Myös kiusaaja on jonkin lapsi. Kukaan ei synny tähän maailmaan läpensä pahana, vaan ympäristö, mihin satumme putkahtamaan, määrittää hyvin pitkälti sen, millaisia meistä lopulta tulee.

Usein kiusaaja on jäänyt vaille aitoa rakkautta. Myös rajojen vetäminen on rakkautta, ja tämä vanhemmilta valitettavan usein unohtuu lasta kasvattaessaan.

Toisaalta vanhemmat voivat myös tehdä lapsesta kiusaajan siksi, että he alistavat lapsensa. Vähättely, arvostelu, nolaaminen, mikään näistä ei saisi kuulua yhdenkään vanhemman kasvatussalkkuun.

Kenen mallien mukaan kasvatat?

Kasvatustapamme määräytyy uskomustemme pohjalta. Usein emme edes tajua, kuinka aivopestyjä me kuitenkin olemme omien uskomustemme kanssa.

Ja ääriharva edes pysähtyy miettimään, onko esimerkiksi kasvatustyyli, jota lapseensa käyttää, juuri sinun oma tyyli, vaiko sittenkin omien vanhempiesi?

Mutta uskomuskartastoaankin voi muuttaa. Kunhan ensin tulet ylipäänsä tietoiseksi siitä, kenen uskomuksien mukaan elämääsi oikein elät.

Jos omien uskomuskartastojen tutkiminen kiinnostaa, käy tutustumassa Kristallikaupunki.fi sivustooni. Siellä on paljon asiaa henkiseen kehitykseen liittyen.

Mutta palataan vielä ”Jopolla Inariin” tempaukseen. Löydät lisätietoa tästä ultimaattisen mahtavasta tempauksesta ainakin Instagramista #jopolla_inariin, sekä FB:stä Jopolla Inariin.

Heillä on myös Youtubessa kanava, mistä voit seurata Jopon ja miehen matkaa, ja uskon, että tietoa löytyy myös TikTokista.

Pelkästään jo se, että kiusattu lapsi tai nuori näkee, ja kuulee, että meitä aikuisia on paljon, jotka haluamme auttaa, voi olla ratkaisevan tärkeä viesti hänelle.

Se voi olla se viimeinen pelastusrengas, joka pitää nuoren vielä elämän syrjässä kiinni, ja valaa toivoa paremmasta huomisesta.

Kiitos, kun uskallat auttaa❤