MITEN HYÖDYNTÄÄ VANHAT TIILET?

Aika moni omakotitaloasuja miettii, että miten hyödyntää vanhat tiilet, joita on tullut nurkkiin jemmailtua. Niitä ei kannata missään nimessä heittää menemään, sillä käyttökohteita löytyy taatusti!

Mihin kaikkeen niitä voikaan käyttää! Ensimmäisenä tulee mieleen:

  • tiiliseina                             kesäkeittiöt
  •                              kulkuväylät
  •                              lattiat
  •                              muurit
  •                              salaojat

Hyödynnä vanhat tiilet tekemällä lattia

Oma vanha kasvihuoneeni nousi käyttömukavuudessaan ihan eri tasolle uudistetun lattian myötä!

Tein lattian ja sokkelin reunuksen käsin poltetuista, jyhkeän rosoisista tiilistä. Siitä tuli kyllä todella rustiikkinen ja kaunis!

Kirjoitin artikkelin ”kasvihuoneen lattia vanhoista tiilistä”. Kerron siinä tarkemmin projektin eri työvaiheista, sekä ladontavaihtoehdoista.

Kiinnitä huomiota perustuksiin

Jotta lopullinen pinta olisi toimiva, kannattaa pohjiin kiinnittää erityistä huomiota. Mikään ei harmita niin paljoa kuin se, että rakenne ei pysy ruodussaan, tai lattiasta tulee epätasainen. Perustukset ovat kaiken alku, oli kyse sitten rakentamisesta, tai parisuhteesta 🙂

Upeita yksityiskohtia

Vanhoista tiilistä voi tehdä myös hauskoja pihakoristeita, käy kurkkaamassa täältä. Maalausjälki ei ehkä ole ihan Picasson tasoa, mutta näiden tekeminen oli superkivaa, suosittelen lämpimästi!

vanhat tiilet

Entä pidätkö keittiöistä, joissa on käytetty tiiltä esimerkiksi seinissä?

Voit luoda todella upean tunnelman muuraamalla tiiliseinän, tai vaikkapa tason, vanhoista tiilistä!

Kuten huomaat, käyttökohteita alkaa löytymään, kunhan vain hetken aikaa miettii vaihtoehtoja. Toivottavasti löydät näistä eri tiiliartikkeleista itsellesi ideoita vanhojen tiilien hyödyntämiseen!

Tavara kiertoon

Ja ellei muuraus ja tiilet ole sinun juttusi, laita tiilet tori.fi palvelun tai fb:n annetaan -ryhmän kautta eteenpäin, hakijoita löytyy varmasti!