HERKULLISET HAUKIPIHVIT KASSUN TAPAAN

Affiliate yhteistyössä Adlibris ja makujakauppa.fi. Linkit on merkitty *)-merkillä.

Valmistus:

  • Yhdistä kerma ja korppujauhot
  • Lisää seokseen muut aineet
  • Mausta ja maista
  • Kun seos maistuu hyvältä, lisää kalamassa
  • Anna imeytyä ainakin 4 tuntia

Paista voi/Oliiviöljy seoksessa valurautapaistinpannulla. Laita kääntämisen jälkeen kansi päälle vähäksi aikaa, niin hautuu hyväksi.

Herkulliset haukipihvit katoavat nopeasti

Tee massaa tarpeeksi. Nämä ovat niin herkullisia, että pienet määrät katoavat saman tien!

Ja samoilla tulilla, kun paistamaan rupeaa, paistaa isommankin määrän. Näitä on kiva paistella myös muurinpohjapannulla avotulilla tai kaasulla.

Jos oikeasti haluat hyödyntää tehokkaasti pyytämäsi kalat, kannattaa ehdottomasti hankkia kunnollinen lihamylly, jonka avulla pystyt suitsait tekaisemaan kalamassaa.

Hommaa kerralla tarpeeksi tehokas monitoimikone, niin voit sitten samalla härpäkkeellä tehdä myös esim. hirvijauhelihaa jne. jne. Laadukkaissa monitoimikoneissa on mukana usein myös makkaranteko vehkeet.

Savustettu kalamakkara onkin todellinen herkku, mutta siitä sitten lisää joku toinen kerta 🙂

*) Tässä yksi hyvä monitoimikonevaihtoehto tutustuttavaksi. Setin mukana tulee myös makkarasarvi, kebab-lisätarvikkeet, sekä mehustin.  Eli kyseessä on todellakin todellinen monitoimikone!

Kannattaa muutoinkin seurailla  tätä makujakauppa.fi sivustoa, jos olet hankkimassa jotakin kalliimpaa kodinkonetta, heillä näyttää nimittäin usein olevan melkoisen hyviä alennuksia sivustollaan.

NAUTITAAN HETI

Nämä herkulliset haukipihvit ovat aina parhaimmillaan juuri paistettuina, joten kannattaa tehdä massaa valmiiksi pakkaseen, ja sitä sitten paistella, kun haukipihvi -nälkä yllättää.

Hauki säilyy pakkasessa hyvin useamman kuukauden, koska se ei ole kovin rasvainen kala.

kalastus

SUPERHYVÄÄ!

Tämän huikean ohjeen antoi minulle isoveljeni Kassu pohjoisesta. On muuten armoton kalamies, ja todellakin tietää kalastuksen lisäksi, miten kalasta tehdään hyvää ruokaa!

Täytyypä muuten pyytää joku kerta muutama vinkki kalastukseen liittyen, niin saamme me muutkin sitten niitä kireitä siimoja tarpeen tullen!

KALAN LOIMUTTAMINEN

Kalaa voi todellakin valmistaa monella eri tavalla. Yksi herkullisimmista tavoista on tehdä kala loimuttamalla.

Jos haluat tietää kalan loimutukseen muutamia hyviä vinkkejä, käy kurkkaamassa postaukseni aiheesta, kerron siinä 4 supervinkkiä kalan loimuttamiseen liittyen.

Loimutusta varten et tarvitse erillistä kotagrilliä, tai isoa tulipaikkaa, vaan voit hommata edullisen loimutuslaitteen vaikka rivitalon pihalle.

HAUEN PERKAAMINEN

Kalojen perkaaminen on mukavaa hommaa, jos perkuupöytä on kunnollinen. Lisään blogiimme pikapuoliin artikkelin, jossa kerron, millaisen  perkuupöydän tein torpalle! Eikä muuten tullut kalliiksi tämä pöytä!

Lisäksi kannattaa opetella perkaamaan hauki niin, että saat kalasta mahdollisimman paljon lihaa irti. Monet pitävät haukea ruotoisena kalana johtuen siitä, että eivät ole hoksanneet perata hauen selkäruotoa pois. 

Tässä linkki videoon, jossa näytetään näppärä perkuuohje hauelle.  Kun olen tehnyt haukipihvitaikinaa, niin en ole poistanut hauista tuota selkäruotoa, ja ihan hyvin on uponneet pihvit nälkäisiin suihin senkin kera :-).

Mutta jos haluat vaikkapa paistaa täysin ruodottomia haukifileitä, on hyvä ottaa selkäruoto pois. 

KOTIMAISIA KALARESEPTEJÄ

Sekä haukipihvin, että paistettujen haukifileiden seuraksi sopii ihan mielettömän hyvin perinteinen valkokastike tillillä maustettuna. Nam, nam!!

On myös ollut mahtava huomata, kuinka meidän ihanat ja puhtaat kalamme alkavat enenevässä määrin nousta sille kuuluvaan arvoonsa ihan kansainvälisestikin.

Siksi haluan nostaa esille myös aidon Suomalaisen kalakirjan, jonka tekijät taatusti tietävät, mistä puhuvat.

*) Kalasta! Kotijärvestä pitopöytään”-kirja on sinulle, joka arvostat kotimaisuutta, kotitarvekalastusta ja kunnon kalareseptejä!

Kireitä siimoja seuraavalle kalareissulle, muista ottaa hauet talteen, siinä on loistava  ruokakala oikein tehtynä! 🙂