EDULLINEN KALANLOIMUTUSLAITE

Yhteistyössä mulletoi.com kanssa. Affiliate-linkit merkitty *)-merkillä.

Edullinen kalanloimutuslaite jälleen saatavilla!

Postaan nyt vielä erikseen tästä ultimaattisen loistavasta kalanloimutuslaitteesta, koska sitä on jälleen saatavilla mulletoi.comin verkkokaupasta ja vieläpä edulliseen hintaan!

Laitteet myydään aika nopsasti loppuun, joten kannattaa kiirehtiä, jos mielit edullisen kalanloimutuslaitteen itsellesi hankkia.

Tämän avulla kalan loimuttaminen käy tuosta vain ilman sen kummempaa erillistä grillikotaa yms.

Kunhan huolehdit, että asetat laitteen pihalla palamattomalle alustalle, ja katsot, ettei kukaan törmäile siihen pahki, niin hyvä tulee 🙂

Eikä myöskään kannata kiirehtiä hiilien kippaamisen kanssa, vaan antaa niiden sitten rauhassa jäähtyä.

Tokikin laitetta voi käyttää muuhunkin kuin kalan loimuttamiseen, esim. makkaran paistoon, nuotiopullan paistamiseen, lättykesteihin…mitä nyt yleensä haluatkaan tulilla kokkailla.

Tässä loimutuslaitteessa jalat taittuvat kasaan, joten se vie vain vähän säilytystilaa. Myös tulitelineen verkon silmäkoko on tarpeeksi pieni, jotta kekäleet pysyvät sisällä hyvin.

Laite on kaikin puolin näppärä, ja loimulautoja on helppo tehdä itsekin lisää, jos haluaa niitä uusia. Ja kieltämättä sellaiset tyylikkäät, tuppeen sahatut, haavasta tehdyt loimulaudat sopisivat tähän vallan hienosti…

*)

Miten loimukalaa valmistetaan?

Jos et ole aikaisemmin tehnyt loimukalaa, niin käy lukaisemassa aiheesta kirjoittamani kattava postaus ”4 näppärää vinkkiä kalan loimuttamiseen”.

Loimuttamalla valmistetussa kalassa savun maku ei ole niin voimakas, kuin savustetussa kalassa, ja osittain siksi moni pitääkin sitä kalaruuista parhaimpana.

Muita kalaherkkuja

Oletko koskaan lämmittänyt itse tehtyjä kalapihvejä tulen äärellä? Onpahan sellainen herkku, että huh heijaa!

Tässä ohje erittäin herkullisiin haukipihviin, ja samasta postauksesta löydät myös videon, jossa näytetään, miten saat perattua hauen niin, ettei siihen jää ruotoja!

Haukipihvit ovat myös todella ruokaisia ja hyviä ateriavaihtoehtoja esimerkiksi retkelle mukaan otettaviksi. Pihvit ovat herkullisia sekä kylmänä että lämpimänä, ja usein perheen pienemmätkin tykkäävät niistä.

Hauki säilyy todella hyvin pakastimessa, koska se ei ole kovin rasvainen kala. Itse teen yleensä niin, että jauhan haukimassan samana päivänä, kun olen kalan pyytänyt, ja laitan samantien pakkaseen sopivina annoskokoina.

Talvella on sitten todella helppo ottaa massaa sulamaan ja paistaa pihvejä isommallekin porukalle, kun aikaa ei mene enää kalan jauhamiseen.

*)