OTA TÄSTÄ TALTEEN PARAS PULLARESEPTI, BOSTON KAKKU!

Ihana herkullinen Boston kakku on paitsi suussa sulavaa,  myös erittäin kaunis pitopöydässä! Tämä herkku otetaan ilomielin vastaan myös kylässä, tosin kannattaa varmistaa, ettei saajalla ole keliakiaa :-).

Tällä kertaa leivoin Boston kakun vuokaan, koska paikallisesta lähikaupasta oli päässyt pyöreät, syvät alumiinivuoat loppumaan. Nättejä tuli näistäkin, ja ekologisempi vaihtoehto myös, koska paperivuoan voi surutta laittaa roskiin, sillä se maatuu hyvin.

Pullaa leivottaessa on tärkeintä muistaa seuraavat kohdat:

  • älä laita liikaa jauhoja
  • muista nostattaa taikina sekä alustamisen jälkeen, sekä ennenkuin laitat pullat uuniin!
  • nostattamisessa paras paikka on vedoton, lämmin tila. Itse käytän Kinuskikissan ohjeiden mukaan mikroa, jonka olen ”esilämmittänyt” vesihöyryllä, toimii!
  • huolehdi siitä, että maito on riittävän (mutta ei liian!) lämmin, kun lisäät kuivahiivan.
  • lisää alussa ainekset vispilällä vatkaten, lopuksi käsin alustaen
  • mitä paremmin jaksat taikinaa alustaa, sen parempi on lopputulos
  • taikina on valmis menemään ”lepäämään”, kun se alkaa irrota kulhosta sekä käsistä

Nostatan pullataikinaa alustamisen jälkeen 45min ja leipomisen jälkeen pellillä liinalla peitettynä 20min.

pullataikina

Täyte ja leipominen

Kun taikina on valmis leivottavaksi, jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen osa reilun sentin vahvuiseksi levyksi. Lisää sekoittamasi täyte esim. pullasudilla. Tässä kohdin ei kannata säästellä. Enempi parempi ehdottomasti! Kieritä rullalle ja leikkaa n. 3cm paloiksi. Nosta rullat vuokaan jättäen leviämisvaraa. Leivo toinen osa samalla lailla.

Sitten vain jälleen kohoamaan liinan alle. Kohoamisen jälkeen voitele munalla ja laita pinnalle raesokeria, reilusti tätäkin 🙂

Paista 200 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla n.30min. Jos alkaa tummumaan likaa, lisää päälle folio lopun paistamisen ajaksi.

Samalla ohjeella pullat ja pitkot

Tämä sama resepti toimii hyvin myös perinteisen pullan leipomiseen. Jos teet pikkupullia, laita lämpö 250`C, pitkoilla 225`C.

Olen löytänyt Kinuskikissan sivuilta aivan mielettömän paljon hyviä reseptejä.  Melkeinpä aina, kun innostun jotain leipomaan, pistäydyn siellä. Kertaakaan en ole vielä epäonnistunut heidän ohjeillaan, joten suosittelen lämpimästi! Klikkaa linkkiä,  niin pääset tutustumaan.

Nyt ei muuta kuin herkuttelemaan! Ja kyytipojaksi kylmää maitoa, nam!!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *